Huisartsen
In de praktijk zijn verschillende huisartsen aanwezig. Allen beoefenen het vak in de volle breedte. Alle artsen zien patiënten op afspraak. Als patiënt bent u ingeschreven bij dokter Djajakusumah of bij dokter Van der Laan (praktijk houdende huisartsen). Tevens zijn er vaste waarnemende huisartsen werkzaam in de praktijk. Deze zijn gekoppeld aan één van de praktijkhouders. Bij afwezigheid van één van de huisartsen is er de mogelijkheid om door één van de andere huisartsen gezien te worden. Als u al eerder met een medisch probleem bij een huisarts bent geweest, proberen we zoveel mogelijk om een vervolgafspraak ook weer bij die huisarts te plannen, zodat de continuïteit van zorg geborgd is. U bent vrij om uw voorkeur bij de assistenten aan te geven, naar gelang de bezetting zal dit indien mogelijk worden ingewilligd.
Huisarts in opleiding
Sinds maart 2021 zijn wij als opleidingspraktijk verbonden aan de huisartsenopleiding van de Universiteit van Utrecht. Een huisarts in opleiding, is basisarts die zich met een 3-jarige opleiding specialiseert tot huisarts. In het 1ste en 3de jaar van de opleiding werkt de huisarts in opleiding een vol jaar in een huisartsenpraktijk. In dit jaar neemt de zelfstandigheid steeds verder toe. De huisarts in opleiding heeft altijd de mogelijkheid om supervisie te vragen van een geregistreerde huisartsopleider. Door op het spreekuur van de huisarts in opleiding te komen, werkt u mee aan zijn/haar ontwikkeling en het behoudt van goede zorg in Nederland.
Coassistenten
Geregeld is er een coassistent werkzaam in de praktijk. Coassistenten zijn master studenten geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het coschap huisartsgeneeskunde is één van de laatste coschappen (stage) voor ze afstuderen als basisarts. Coassistenten werken altijd onder supervisie van een huisarts. Door bij hen op het spreekuur te komen werkt u mee aan het opleiden van een nieuwe generatie artsen. Dit wordt zeer gewaardeerd!
Praktijk ondersteuner van de huisarts (POH)
In praktijk zijn meerdere POH’s werkzaam. Er wordt onderscheidt gemaakt tussen POH- somatiek (POH-S) en POH-geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ). Ze zien patiënten alleen op afspraak en nadat er akkoord is van de huisarts dat zij zorg aan de desbetreffende patiënt mogen leveren. De huisarts blijft verantwoordelijk voor de zorg die wordt geleverd door de praktijkondersteuners.
POH-S: Zijn gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten met hart- en vaatziekte, diabetes mellitus, astma en COPD. Ook dragen zij zorg voor kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.
POH-GGZ: Is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met psychische klachten. Dit is bedoeld voor kortdurende periodes. Voor langere periodes en bijzondere behandelingen kunt u worden doorverwezen door de POH-GGZ naar andere instellingen.
Doktersassistentes
De drijvende kracht van onze praktijk is onze groep doktersassistentes. Alle doktersassistentes zijn gediplomeerd en hebben ervaring met Triage. Bij Triage wordt er een inschatting gemaakt met welke urgentie u door wie op het spreekuur gezien moet worden, of dat er telefonisch advies gegeven kan worden. Het telefonisch advies is gebaseerd op de richtlijnen van het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG). De doktersassistenten zien ook patiënten op hun spreekuur. U kunt bij hen terecht voor het uitspuiten van oren, het aanstippen van huidafwijkingen met stikstof, het verwijderend van hechtingen en behandelen van wonden, het maken van uitstrijkjes, het meten van de bloeddruk en enkel-armindex , het maken van een hartfilmpje, het krijgen van een injectie, tapen en zwachtelen. Het spreekuur gaat op afspraak, hierbij is het niet gebruikelijk om een afspraak bij een specifieke assistente te maken.